​✔️  God behandling

​✔️  Mange års erfaring

​✔️  Tryghed hos tandlægerne

​✔️  Hyggelige omgivelser

Blister- også kaldet after eller blegne

​Symptomer

Blister er tilbagevendende runde eller ovale sår i mundslimhinden omgivet af en rød ring. Sårene sidder som regel indvendigt på kinden eller læben. Sårene er ofte smertefulde specielt ved indtagelse af føde. Sårene er typisk 3-5mm i diameter- i nogle tilfælde større. De heler af sig selv i løbet af få dage op til et par uger. Blisterne kan vende tilbage med forskellige intervaller – fra uger til måneder.

Årsager

Man kender ikke den direkte årsag til blister. En af årsagerne kan skyldes, at en slumrende virus aktiveres, og at sårene opstår som en betændelsesreaktion på denne virus. I andre tilfælde skyldes udbrud med blister indtagelse af bestemte fødevarer som f.eks. æbler, nødder og tomater eller på grund af tandbørstning. Hos andre kan stress, hormonelle forandringer eller et nedsat immunforsvar udløse et udbrud. Blister menes i nogle tilfælde at være forbundet med vitamin- og mineralmangel. Nogle personer får blister, fordi de lider af kroniske mavetarmsygdomme eller har fødevareallergi over for f.eks. komælk chokolade, nødder, tomater og glutenallergi. I visse familier optræder blister med stor hyppighed, hvilket tyder på en arvelig tendens.

Forebyggelse og behandling

Der findes ingen effektiv behandling mod blister- eventuel behandling af blister kan dog begrænse dine smerter.

Du bør undgå tandpasta der indeholder skummemidlet natriumlaurylsulfat. Mundskylning med 0,1 % klorhexidin eller mundskyllevæske med benzydamin (virker lokalbedøvende) kan med fordel anvendes. Hvis du har kraftige smerter og/eller hyppige udbrud, kan det være nødvendigt at behandle med med binyrebarkhormon lokalt på de smertegivende områder. Behandling med binyrebarkhormon skal foregå under kontrol og vejledning af din tandlæge.

​Bestil en tid

Du er mere end velkommen til at bestille en tid til konsultation hos din tandlæge. Du kan ringe til os på telefon: 58 19 41 20 eller ved at skrive til os på e-mail: info@kajepleje.dk.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt klinikken

Tandlægerne Isabel Tingsgaard og Elena Mikkelstrup

CVR: 20298146

Vestergade 1-3
​4230 Skælskør

➔  Find på kort​

Telefon:

➔  58 19 41 20

​E-mail:

➔  info@kajepleje.dk

Om klinikken

Vi har indrettet os i den charmerende ”Gamle Dampmølle” på kajen ved Skælskør Havn – hyggeligt og smukt. 

6 moderne klinikker er indrettet i den fredede ”Dampmølle”.

Klinikkerne har topmoderne udstyr, og vi bruger Cad Cam teknik til fremstilling af kroner og broer. Det betyder f.eks., at du kan få lavet en porcelænskrone på 1 ½ time.