Snorkeskinne mod snorken om natten

Hos Tandlægerne Tingsgaard & Mikkelstrup i Skælskør kan vi afhjælpe problemerne med en snorkeskinne, så du sover bedre. Vores klinik er nem at tilgå hvis du kommer fra Slagelse og Korsør.

Cirka 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker. Snorkelydene kan være meget belastende for både den, der snorker, og dennes omgivelser, men lydene kan også hænge sammen med obstruktiv søvnapnø, forkortet OSA. 30-50 % af alle som snorker lider i mere eller mindre grad af OSA. Dette kan løses med montering af en snorke- eller bideskinne.

Hvordan opstår snorken som obstruktiv søvnapnø?

Når vi sover, slapper musklerne i halsen af. Afslapningen gør, at det bløde væv i svælget vibrerer, og snorkelyde opstår.

Når vi ligger ned, reduceres pladsen i svælget, og der skal bruges større kraft på at få luft. Ved OSA suges svælgets vægge mod hinanden, hvilket medfører, at vejrtrækningen besværes betydeligt eller kortvarigt stopper helt. Når der ikke kommer ilt nok til lungerne, ændres koncentrationerne af ilt og CO2 i blodet. Kroppen reagerer ved at sende besked til hjernen, som "vækkes", og alle muskler stimuleres sådan, at svælget igen åbnes, og luften kan passere. Dette kan afhjælpes med en snorkeskinne.​

Symptomer på OSA er blandt andet urolig søvn, svedtendens, behov for toiletbesøg om natten, hovedpine og træthed, manglende energi og en følelse af aldrig at være udhvilet. OSA kædes også sammen med øget risiko for forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og andre sygdomme som for eksempel type 2 sukkersyge.

Hvordan virker en snorkeskinne under søvnen?

En snorkeskinne specialfremstilles til den enkelte patient med henblik på at opnå den korrekte pasform og stilling af kæben under søvnen.

Når du sætter din snorkeskinne i munden, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt. Derved skabes en friere luftvej ned til lungerne. På den måde minimerer en snorkeskinne din snorken. Den sikrer derved mere søvn og modvirker en eventuel tendens til obstruktiv søvnapnø.

Ring på telefon 58 19 41 20 for at bestille tid eller høre mere om pris på en snorkeskinne. Du kan også skrive til os på e-mail info@kajepleje.dk.

Firma

Tandlægerne Tingsgaard
& Mikkelstrup

CVR: 20298146

Kontakt

Tandlægerne I. Tingsgaard og E. Mikkelstrup
Vestergade 1-3
4230 Skælskør